понеділок, 28 вересня 2020 р.

 

               «Чужих дітей не буває»

30 вересня у День християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в Україні відзначають День усиновлення. Цей день є символом милосердя і добра до людей. Про встановлення свята було оголошено на Всеукраїнському форумі усиновлювачів, який проходив 27 листопада 2008 року в Києві. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.

У цей день кожен небайдужий українець від імені усього суспільства, має щиро дякувати батькам-усиновителям, співробітникам дитячих будинків та усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім’ї. День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської опіки.

У читальній залі відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів міської бібліотеки для дітей відкрилася тематична книжкова виставка «Світ батьків – світ дітей», приурочена до цієї зворушливої дати.  «Захистити кожну дитину» - не просто гасло. Ми – дорослі,  повинні піклуватися про наших дітей, дарувати їм доброту і любов, пам’ятаючи про свою відповідальність, особливо перед дітьми, які залишилися без батьківської опіки. Батькам варто ще раз перечитати мудрі настанови Василя Сухомлинського, разом із дітьми ж можна прочитати і про відносини батьків і дітей,  прикладів яких є безліч у художній літературі.

«Чужих дітей не буває»… 30 вересня –ще один день, щоб нагадати це усім і кожному…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...