пʼятницю, 7 грудня 2018 р.


Літературна гра «Права людини починаються з прав  дитини».

  У дитини, як у будь-якого громадянина України, існують свої права. Але
далеко не завжди їх дотримуються. Малюкам захистити свої права найважче, адже вони не знають про існуючі закони і про те, які вони мають права. Бібліотекарі міської бібліотеки для дітей запропанували ці відомості дітям  через літературну гру «Права людини починаються з прав  дитини». Разом з казковими героями Буратіно,Чіполіно,Козою-дерезою,Котиком і Півником,Зайчиком,  Колобком діти 2-Б;3-А;4-А і 4-В школи№9 зрозуміли що мають право:
на життя, громадянство;
·  можуть вільно висловлювати свої думки;
·  мають право на гідний рівень життя і користування медициною;
·  мають право на особисте життя, збереження честі і репутації;
·  мають право на освіту
·  можуть дотримуватися власних поглядів і релігійний переконань.
 Конвенція має 54 статті, які оголошують всі права дитини в світі. Конвенція є основним і для визначення прав дитини в Україні. Згідно з цим документом було визначено закінчення дитячого віку - 18 років, коли дитина отримувала всі права нарівні з дорослими. Конвенція є обов'язковою для виконання в усьому  світі.  










 Сучасні діти добре розбираються у правах,але не завжди розуміють свої обов’язки.  Бібліотекарі молодшого відділу створили для школярів електронну презентацію «Твої обов’язки» і переглянули її разом з школярами обговорюючи різні життєві ситуації. Це потрібно,щоб наші читачі виросли свідомими громадянами нашої держави,знали і уміли користуватися законами і правами, і щоб вони не потрапляли на гачок до злодіїв і шахраїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...