середу, 12 грудня 2018 р.

Правова планета


Українські дітлахи люблять грудень, бо чекають Миколая.  А ще в грудні дорослі нагадують маленьким і дорослим дітям про їхні права і обов’язки. Наприклад, як ми сьогодні з п’ятикласниками  гімназії.



Діти завітали до нас освічені, працелюбні та відповідальні (  такі, як записано в Конвенції про права дитини;)), тож було пізнавально і цікаво.


Найщиріші емоції викликала згадка про найважливіше право кожної дитини – Право на життя та на Родину.  Адже ми щасливі, впевнені і сильні   тоді, коли не самотні, коли нас є кому підтримати, коли є сім’я, бо  це наша опора, планета на якій  знаходим спокій і затишок.

Діти читали скоромовки про дітей і батьків, називаючи, у якій «родині»  забезпечують права дітей, а у якій – порушують.



Далі ми здійснили подорож по відомих казках, мультиках, художніх творах, і навіть, піснях  де відображено правові відносини. Таким чином, бібліотекарі надали право своїм гостям бути не лише слухачами, а й активними учасниками заходу.


І(5)-В клас послухавши і погравши, відразу ж почали реалізовувати свої права!!!
Книжки та читання – право на отримання інформації!


«Пінг-понг» - право на дозвілля і відпочинок!


Друзі,  кожен з вас єдиний!!! 
І  той, хто поруч, має такі ж самі права, як і ти. Спробуйте це запамятати – і ви побачите, як зміниться світ і люди, що вас оточують.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...