четвер, 8 лютого 2018 р.

Рідна країна - безпечна країна


        Твій друг – дорожній рух
Літо 2017 року принесло бібліотеці для дітей різноманітні творчі та літературні конкурси. Одним  із таких конкурсів став Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах», організований Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей та громадським фондом Миколи Томенка.  Даний конкурс мав на меті нагадати українським школярам про дотримання правил дорожнього руху, щоб убезпечити їхні життя.
08 лютого в міській бібліотеці для дітей відбулася тематична зустріч «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах», яка зібрала представників  учасників конкурсу, в якому взяли участь 129 новокаховчан (учнів 1-6 класів). Серед них: читачі МБ для дітей, бібліотеки-філії № 3, Плодівської сільської бібліотеки, шкільних бібліотек: ЗОШ № 1; НВК № 2; ЗОШ № 3, 4, 10; СЗОШ № 8 та гімназії. Разом із дітьми-учасниками до бібліотеки завітали шкільні бібліотекарі та батьки.


Зі вступним словом до  присутніх звернулася завідуюча МБ для дітей Валентина Іванівна Карпенко, яка поінформувала про мету конкурсу, кількість дітей, які взяли участь по місту, представила переможця – учня 1-го класу ЗОШ № 4 Гетьмана Дмитра та гостя зустрічі – старшого лейтенанта-інспектора сектору реагування патрульної поліції м. Нова Каховка Дідуха Віталія Івановича.


Нагадали ж дітям про  необхідність дотримання правил дорожнього руху бібліотечні волонтери, учні II(6-А) класу гімназії Ангеліна Басова та Данило Жданов у ляльковій виставі «Твій друг – дорожній рух»   про пригоди маленького зайчика у великому місті, після якої разом із присутніми склали віршика про правила поводження на дорогах та звернули увагу усіх на  тематичну книжкову виставку.



Професійним  доповненням  до лялькової вистави стала бесіда з присутніми гостя – Дідуха В.І., який розповів про правила дорожнього руху, про небезпеку, яка чатує на необачних любителів мобільних ігор та музики. Також Віталій Іванович продемонстрував наявність світловідбивних  позначок на своїй формі, наголосивши на тому, що й у дітей-учасників конкурсу тепер буде такий же захисний «амулет».




Бібліотечні волонтери, учні II(6-А) класу гімназії Ангеліна Басова та Данило Жданов  вручили  усім гостям зустрічі рекламу-запрошення до участі в  бібліотечній акціїї «Подаруй бібліотеці книжку!».


І, нарешті, після корисних хвилин спілкування, настала черга хвилин приємних. Віталій Іванович вручив дітям-учасникам конкурсу, яких відзначила Херсонська обласна бібліотека для дітей , іменні подарунки,


а світловідбиваючі брелки-флайтери  для усіх дітей, які приймали участь у конкурсі, отримали присутні на зустрічі шкільні бібліотекарі.




Ці флайтери надіслали представники громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна».  На синьому тлі брелка жовтим зображено український герб. Оскільки флайтер є світловідбиваючим, на фотографії його не видно, але ми сподіваємося, що усі маленькі громадяни України, які були учасниками конкурсу і отримали такі життєзберігаючі знаки, будуть убезпечені на дорогах, тому що  вони яскраво світяться у промені автомобільних фар на відстані до 400 метрів.


Нехай рідна країна буде безпечною країною для своїх громадян!


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...