четвер, 29 вересня 2016 р.


             Аптека для душі    

Так називали  бібліотеку за часів правління  єгипетського фараона Рамзеса II.  Часи змінилися. До неї, до бібліотеки йдуть сьогодні не тільки для того, щоб «полікувати» душу книжкою. До міської бібліотеки для дітей прийшли напередодні Всеукраїнського дня бібліотек учні 2(6)-Б класу разом зі своїм шкільним учителем української мови та літератури Чабан Світланою Андріївною, щоб стати учасниками святкового дійства.


З вітальним словом до присутніх звернулася завідуюча бібліотеки Карпенко Валентина Іванівна, яка розповіла дітям про свято бібліотек та про бібліотеки Херсонської області, наголосивши на тому, що книжка та читання – це шлях до успіху у майбутньому.


Бібліотечні волонтери Кирило Єзерський та Бесєдіна Настя розповіли та показали присутнім історію виникнення книжки та перших бібліотек.


Потім у нас відбувся сеанс «модного читання», який провела бібліотекар читальної зали Гайдай Світлана Вікторівна. Вона представила книжки «Миколчині історії» М. Павленко, «Поліанна» Е. Портер та «Чарлі і шоколадна фабрика»  Р. Дала. Діти подивилися уривки із кінофільмів, бурхливо реагуючи та пізнаючи героїв стрічок. Особливу зацікавленість виявили до трейлеру фільму про хлопчика Чарлі.


Наступною у нас була гра «Щасливий випадок», яку проводила бібліотекар Жаданова Наталія Валентинівна з допомогою своїх помічників – бібліотечних волонтерів.


Діти відповіли на всі запитання, отримавши солодкі призи за відповідь (у декого було навіть два смаколика).


Зрештою, настала найурочистіша мить свята: завідуюча бібліотеки Карпенко В.І. презентувала дітям подарунки, які передав громадський діяч та постійний наш партнер Сидоренко Олександр Миколайович – це три комплекта навушників до бібліотечних комп’ютерів  та книгу Діани Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула». Бібліотечні волонтери, приймаючи подарунки, подякували  Олександрові Миколайовичу, а Данилова Юля звернулася зі щирими словами  привітань бібліотечним працівникам з нагоди свята.



На завершення заходу, завідуюча бібліотеки разом із викладачем Чабан С.А., запросили дітей до участі у конкурсі на краще читання книг у міській бібліотеці для дітей, який стартує 30 вересня до 15 грудня. Ми чекаємо на своїх читачів, а всіх колег вітаємо з професійним святом!

     

                              

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...