середу, 21 вересня 2016 р.


                                  Великий українець
«Завдяки історичній памяті людина стає особистістю, народ  - нацією, країнадержавою», так сказав колись великий український державотворець, історик, вчений-літописець нашої сивої давнини Михайло Сергійович Грушевський. 29 вересня в Україні відзначатимуть 150-річчя від дня народження великого українця, що колись творив історію держави. Напередодні цієї дати, 21 вересня до читальної зали для учнів 5-9 класів прийшли восьмикласники-гімназисти, щоб  долучитися до історичної памяті та відчути себе особистістю. До уваги читачів був представлений літературно-історичний кейс «Великий українець».


Разом ми поринули у минуле, щоб побувати у польському Холмі, де народився історик; у старому Тифлісі, де він навчався, у Симбірську, де відбував заслання, у Львові, де навчав студентів та розпочав роботу над головною працею свого життя – книгою «Історія України – Руси», у Кисловодську, де закінчилося земне життя і розпочалася довга дорога до памяті. Наші гості мали можливість побачити автентичні історичні документи та документи із домашнього архіву родини Грушевських. На книжковій виставці «Суцвіття імен: BIBLIOСВІТ», у розділі «Творці української історії» є нагода почитати книги, автором яких є Михайло Грушевський  та поміркувати над тим, хто «колись небо прихилить до ваших могил»?


Будьмо українцями, пам’ятаймо минуле – заради майбутнього

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...