середу, 11 листопада 2015 р.

                                    Усний журнал
   «Таємниці довкілля, або секрети знайомих предметів»
     Звідки котиться колесо?  Чому ґудзик коштував у кілька разів дорожче за одяг? Чим різняться стародавні свічки від сучасних? Як до нас потрапив його величність олівець?. На такі запитання шукали відповідь  11 листопада учні гімназії 4-Б класу.


    За допомогою яскравої презентації школярі довідались, що перші колеса були цілісними. Їх відпилювали від товстої колоди. А перший мотоцикл побудували у 1885 році. Діти побачили найбільше оглядове колесо  світу, яке розташоване у Лондоні.


    Друга сторінка нашого журналу була присвячена ґудзику. Гімназисти були здивовані, що першими в своєму одязі ґудзик почали використовувати… чоловіки. А зараз любителів колекцій підкорює і приголомшує музей ґудзиків в провінції Шандунь в Китаї, де зібрано 110000  експонатів.


    Третя сторінка розповідала про свічку. Сьогодні ринок свічок дуже різноманітний. Кольорові та фігурні свічки захоплюють пишністю форм і вишуканістю декору. Не забута і біла традиційна свічка, яка вірно служить людям у різних випадках їхнього життя.
    А завершував нашу зустріч такий звичний дерев’яний олівець. Наші читачі познайомились з ним поближче. Продивились його шлях від «срібних паличок» до шестигранного олівця, на одну з граней якого нанесено вимірювальну шкалу, що надає традиційному записувальному пристрою функції лінійки!



  

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...