понеділок, 21 вересня 2015 р.


                                                            Щедрі дари осені

                                                                                            Ходить гарбуз по городу,
                                                                                            Питається свого роду…
Велику гарбузову родину зібрали бібліотекарі старшого відділу на абонементі для учнів 5-9 класів 20 вересня для учасників клубу «Бібліокафе» на чергове засідання – інформаційно-практичний калейдоскоп «Цікава городина». Чого тільки не було серед гарбузових родичів: і картопелька, і огірочки, і помідорчики, і редисочка, й великий та смачний навіть на вигляд перець салатний, баклажани, цибулька та часничок, кавун та найголовніший серед усіх – пан Гарбуз!


Учасники клубу прослухали цікаву інформацію про те, що овочі, які збирають осінньої пори, називаються не просто  городиною, а врожаєм; дізналися про те, які вітаміни є у кожному овочеві, а головне, що ці овочі – не просто смачна їжа, а ще і «велика торбина» ліків, здоровя та краси.


Розповіли наші маленькі гості про те, які овочеві страви готуються в кожній сімї та які заготовки робляться на зиму. Виявилося, що улюблені страви дітей – з баклажанів та гарбуза. Позмагалися дівчатка – учасниці клубу на вміння швидко очистити  картоплю, а вже виноградом та зізіфусом ласували всі разом.



На згадку про корисну та «смачну» зустріч діти з задоволенням попозували біля «гарбузової родини».




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...