вівторок, 21 липня 2015 р.

 Увага,  діти   Нові книжки
Міська  бібліотека для дітей  поповнилась новими книжками. Молодший відділ запрошує почитати новеньке і смачненьке,  класичне і не дуже,а на десерт енциклопедію про мешканців морів та океанів. Приходь і вибери книжку собі до смаку. Ми чекаємо тебе.
                                           



Ця детективна історія починається з того, що в родині далеко не пересічних українців, а «справжніх патріотів» з’являється машина червоного кольору «корида». Машка (так лагідно називають не новий автомобіль) незвичайна, але про те ніхто поки не знає.
І невдовзі Наталочка разом із батьками вирушає на пошуки старовинної козацької шаблі, щоб її врятувати від знищення чи продажу за кордон. Їм протистоять підступні темні сили, чорти приймають людські подоби, заважають сміливцям, бо здавна ворогують із козаками, які їх не бояться. Наталочці навіть вдається побувати на відьмацькому святі, де все несправжнє, а солодке обертається на гниле, та доводиться ризикнути собою і своїм майбутнім.
                                                


        Троица всемирно известных игрушечных мальчишек — Непоседа, Мякиш и Нетак — вместе с настоящим мальчиком Петей по фамилии Мамин-Папин отправляются на поиски невероятных приключений. Где они только не побывали! И на планете Большая Нетака, где все наоборот, и на очень умном Кибернетическом острове, и даже на  Млечном пути




   На страницах этой книги юные читатели познакомятся с Колей Пыжиковым и его другом Петей Петушковым — заядлыми игроками в шахматы — и все вместе смогут понаблюдать за увлекательным шахматным миром, в котором происходит нескончаемое сражение между двумя вражескими армиями. В этом мире есть весёлый чижик по имени Пыжик, который никак не научится летать, красавица Маша-Ромаша, хитрый кот Василий и коварный паук Лапоног. А главным героем является «наголо бритый, в атаках битый, победами знаменитый» шахматный солдат Пешкин.
Кроме того, читателей ждёт подарок — к книге прилагается пособие «Твоя шахматная азбука» для обучения игре в шахматы.

   Дуже відомий улюбленець англійських дітлахів тепер і в Україні. Книги М.Бонда про ведмежатко на ім'я Паддінгтон відомі майже в усьому світі. Маленьке ведмежа приплило з далекого Перу в Англію, де його взяла до себе сім'я Браунів. Тепер кожен день цієї сім'ї насичен пригодами та кумедними історіями, адже Паддінгтон завжди вигадує собі заняття. Коли сумно і погана погода ведмежа з задоволенням малює та розмальовує, і нічого що розмальовує він не в альбомі... Коли Паддінгтон вирішує займатися хатніми вправами навіть сусіди знають, що трапиться щось незвичайне...


                           


 Ви будете сміятися разом з  батьками,  читаючи про веселі пригоди ведмежа.
  Веселі пригоди лісових детективів пса Фу-Фу і кота Киць-Киця та їхніх друзів тривають. У цій книжці слідчі розплутують іще одну казкову історію: рятують зниклого крота Шишу, розгадують таємницю старовинної книги і знаходять справжнього спадкоємця замку.



Про кумедних мешканців казкового лісу залюбки прочитають дошкільнята й школярі, їхні дідусі та бабусі, татусі та матусі, а також усі, хто любить читати цікаві книжки.
  У місті Березовому все перевернулося з ніг на голову! Вулицями гуляють дивні істоти. У саду хтось украв усі яблука. На річці зруйновано греблю бобрів. І головне — хтось полює на чарівників! За розслідування цих гучних злочинів береться безстрашне білченя Мулька. Він нікого не боїться, бо поряд вірні друзі, у голові — багато ідей, а серце переповнює відвага. Неймовірні пригоди чекають на білченя Мульку!
                                        




  Мурахи справді не здаються. Головний герой книжки — мураха Ферда — не відступає ні перед величезним Павуком, ні перед навалою мурах-рабовласників. А ще допомагає побудувати потужний мурашник та знаходить безліч друзів серед лісових мешканців, перш ніж повертається до рідної домівки.

                                   


   Тетяна Демкина багато років прожила в Кенії, а також подорожувала по Танзанії, Ефіопії та Південно-Африканській Республіці. ЇЇ нариси, оповідання і казки засновані на спостереженнях за життям і поведінкою диких тварин і птахів.
«Главное дедо жизни» – це казкова історія про птахів, які живуть поруч з нами. Ілюстрації зроблені на основі авторських фотографій.
      Книга призначена для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.
                                     




   Чи знаєте ви, що улюблені морські сувеніри - шматочки коралів - насправді є живими істотами? А доводилося вам чути про папуг, які живуть під водою, і розважають їх справжнісінькі клоуни? Звичайно, це риби - найкрасивіші істоти у світі. Наша книга розповість вам про багатьох мешканців темних глибин і водної поверхні - сучасних і тих, хто з'явилися на Землі мільярди років тому. Ви дізнаєтесь, чому камбала плаває на одному боці, якої акули не варто боятися і ще відкриєте для себе багато-багато таємниць .




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...