вівторок, 28 липня 2015 р.

Цікава періодика

«Цікава періодика» - таку думку можна почути від читачів, учнів
5-9 класів, які завітали до міської дитячої бібліотеки в ці спекотні липневі дні. Відпочинок від школи триває! Можна спати, гуляти, мандрувати, спілкуватися з друзями, а головне-читати те, що забажаєш!                                                                                            В дитячу бібліотеку літом приходять діти не тільки, щоб взяти книги по літньому читанню, а й познайомитися з новинками художньої літератури та новими журналами.

                                     




   Наша міська бібліотека для дітей одержує багато цікавих періодичних видань, наприклад таких як: «Барвінок, «Колосок», «Юная леди», «Світ дитини», «Однокласник», «Дружболандія», «Тропинка». Кожен з цих журналів цікавий по-своєму.
                           
                                         


   Якщо ви розкриєте липневий випуск журналу «Колосок», то дізнаєтесь в рубриці «Наука і техніка» про різні обличчя води, а в рубриці «Жива природа», розміщена захоплююча розповідь про життя білок в місті. Також в цьому номері  журналу ви дізнаєтесь про музей людського тіла  у Голландії. У цьому музеї можна зсередини побачити і відчути, як влаштований людський організм і що в ньому відбувається. Збудований музей у вигляді фігури сидячої людини заввишки 35 метрів.

                               
     Для більш старших дітей ми пропонуємо журнал «Однокласник».

                                 




 В рубриці «Це цікаво» можна дізнатися, як швидко навчитися читати і що у Відні пройшов 60-й пісенний  конкурс Євробачення-2015.

                              




 Дуже цікаве повідомлення ви знайдете на сторінках журналу про італійського учителя-пенсіонера Антоніо, який створив власну дитячу бібліотеку на колесах і назвав її «Бібліомотокаро». Зовні такий незвичайний транспорт нагадує казковий будиночок, чим особливо приваблює дітей. 



   Не можемо обійти увагою і журнал «Барвінок». Скільки в ньому захоплюючих повідомлень,конкурсів та ігр. Подорожуючи з «Барвінком» ти пізнаєш весь світ, і в цьому тобі допоможуть рубрики «Банк усіляких цікавинок», «Балакучий Мотя», «Твій світ». Але щоб подорожувати, потрібно мати здоровя  і в цьому тобі допоможе крамничка «Здорового Бублика».
 В липневому номері «Барвінка» на поличках крамнички чекають дітей цікавинки про ягідне свято, бо ж кожна маленька ягода - це скарбничка здоров’я.
                                    


Привертає нашу увагу матеріал,який публікується на сторінках журналу «Світ дитини» в рубриці «Народознавство».

                                   



 Вам цікаво дізнатися чому сьомий місяць називається липнем, а останній серпнем? А якщо ти любиш історію, то  саме для тебе в рубриці «Маленький історик» надрукований матеріал про далеке минуле  хрещення України, хто такий був Володимир Великий, якому виповнюється 1000 років із Дня смерті. Саме за князя Володимира була українська держава дуже велика і за його князювання прийняв наш народ Христову віру.
  Любі діти! Запрошуємо Вас завітати до нашої міської бібліотеки для дітей.


  

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...