четвер, 19 лютого 2015 р.

     Книжчині іменини

     Як знаємо ми – прийдешні покоління, про життя наших предків та пращурів? Із дійшовших до нас історичних хронік, свідоцтв, пам’яток культури та дякуючи творчому генію письменників, відобразивших у своїх творах кожен етап історії нашого народу.
     Саме про них, про кого кажуть «благословенні творчим даром», і говорила бібліотекар читального залу для 5-9 класів Жаданова Н.В.
18 лютого на зустрічі з учнями 9-В класу НВК № 2, яким було запропоновано стати учасниками літературної феєрії «Пісенна, ніжна і дзвінка мова Квітки, Гоголя й Франка».


        Звучало в залі віще слово невідомого автора «Слова о полку Ігоревім»; порівнювали ми події в сучасній Україні з подіями,  що розгортаються в романі П.Куліша «Чорна Рада»; захоплювались мужністю героїв повісті М.Гоголя «Тарас Бульба», подискутували над вчинком Андрія. Діти, порівнюючи події минулого з сучасністю, зробили висновок, що молодший син Тараса зрадив присязі, адже тоді також йшла війна. А ще ми разом трохи «пожахалися», слухаючи про страхітливого гнома із повісті М.Гоголя «Вій», посміялися з дурнуватого Стецька із комедійної опери Г.Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці». Останньою книжкою, представленою на зустрічі, був роман П.Загребельного «Роксолана», тож ми всі разом поринули в світ незнайомої нам Турції, у світ султанів, гаремів, невільницьких базарів та нещадної боротьби за власне життя та життя своїх дітей головної героїні. Спілкуванню дуже допомогла електронна презентація, що дала  можливість побачити і перші видання, які друкували «Слово о полку Ігоревім» та «Чорну Раду», і справжній образ Вія, і тюрбе (місце поховання) Роксолани. Ось така була у нас літературна феєрія.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...