четвер, 29 січня 2015 р.

           В дорозі до вас

       З початку нового року у читальному залі для 5-9 класів була організована книжкова виставка одного рекомендаційного бібліографічного покажчика із серії «Херсонські письменники – дітям» - Микола Братан», присвячена 80-річчю від дня народження нашого уславленого земляка.


        До уваги відвідувачів: розділ «Автобіографія», де в таких шанованих виданнях, як «Українська літературна енциклопедія», «Письменники радянської України» визнається талант М.Братана; стаття Л.Куліша «Поліфонічний дар», де стверджується, що «Микола Братан має поліфонічний дар. На високому регістрі він захоплено оспівує рідну його серцю Україну…» 

 

       У розділі «Жанрова й тематична палітра поетичного ужинку» представлена творча спадщина письменника і поета, також представлені дитяча література у розділі «Твори для дітей». Останній розділ виставки має назву «Урок літератури рідного краю» за драматичною поемою М.Братана «Шоста заповідь» головним героєм якої є наш земляк, уродженець с.Чаплинки Микола Куліш.




    Колись М.Братан писав, що він завжди «У дорозі до вас». І нехай земне життя його уже, на жаль, скінчилося – поезія завжди вічна, як і пам’ять.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...