пʼятницю, 23 травня 2014 р.

                  ПРО ВІЧНЕ - добро та людяність.   
           
                   (Заочна зустріч з письменниками
                              Херсонсьского краю).

         «Веселий дзвоник» - таку назву мав захід 21 травня в  читальному залі молодшого відділу міської бібліотеки для дітей.
Спочатку бібліотекар запросив учнів 2-Б та 2-В класів  гімназії здійснити мандрівку по казкових літературних стежках.


       Діти з зацікавленністю  приймали участь в різних конкурсах: по чарівних словах вгадували героя казки, згадували, з допомогою яких речей здійснили дива Оле-Лукойє, Буратіно, Алладин та інші персонажі.
       Школярі продемонстрували знання близького їм казкового світу.
       А як багата наша херсонська земля майстрами слова, які також внесли свій внесок в світову гармонію!
      Це чудово підтвердила книжкова виставка  письменників Херсонщини з фонду нашої дитячої бібліотеки, де були представлені примірники з автографами Миколи Братана, Василя Шаройко, Валентини Нижеголенко, Леоніда Марченка та інших дитячих авторів.
       Розповідаючи про їх творчість та зачитуючи вірші, бібліотекар Кольченко С.Л. запропонувала малечі стати на мить акторами та зобразити персонажів жестами, звуками, ходою. Бажаючих було багато, просто кожний піднімав руки догори.


По одному, з задоволенням, експромтом  один учень намагався показати маленького каченя з віршика Миколи Братана «Де мама ?», інший – ледачого кота – з віршика «Котячий обід»; персонажа Валентини Нижеголенко  «Наш Петрик», який не підготувався до виступу на концерті, чим зашкодив своїм товаришам.
       Своїм віршиком «Кошенятко»  новокаховська поетеса Вікторія Смолій надала нам урок добра. І школяру вдалося передати її думку.
       Здавалось, що ще більше ласкавих промінів посилає нам сонечко, і день радіє теплу, коли маленька «акторка» намагалась відтворити цю мить за сюжетом Марка Боянжу «На скрипці дівчинка заграла».
       З задоволенням діти слухали гумористичні віршики Василя Шаройко і також входили в їх образи. Наприклад, в образ Вані, який не зміг знайти на мапі Лондон, тому що він заховався в тумані»


Діти виявили бажання прочитати ці твори і  пообіцяли частіше приходити в
свою улюблену бібліотеку.
Веселість, сміх, радість супроводили весь захід. Маленьким артистам дістались солодкі призи. Всі отримали задоволення, гарній настрій, не зважаючи на те, що не кожному вдалося стати артистом та проявити свої творчі здібності.
Проте всім вдалося трішки збагатити свій внутрішній світ, вбираючи в себе уроки добра та людяності, які подарували  нам дитячі поети  нашого рідного
Херсонського краю.




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...