середу, 26 лютого 2014 р.

Літературна презентація
«Дітям про Шевченка».

Іде весна, іде ясна, 
 Мов квітка розвилася, 
І спогад нам несе вона 
Про віщого Тараса.

    9 березня 2014 року, без перебільшення, весь світ відзначатиме 200-річчя від  дня народження видатного українського  поета  та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Не викликає сумнівів, що це була і є наймаштабніша постать української нації, стрижень її розвитку, ідеолог та пророк ще на багато років уперед. 


   26.02.2014  гостями  молодшого відділу міської бібліотеки для дітей, стали гімназисти 2-Б ( кл.кер. Литвиненко І.С.) і 2-В (кл.кер. Лупанова О.В.). Вони побували на  літературній презентації: «Дітям про Шевченка». Бібліотекарі за допомогою слайдів розповіли про дитинство видатного поета, представили книжку: «Дитячий кобзар» видавництво «Старого лева», розповіли про пам’ятники Т.Г.Шевченка, які встановлені по всьому світу.


 А  вірші  зачитали гості заходу, родина Пойда: бабуся Любов Семенівна і її онук Богдан, який навчається у 2-Б класі. Хлопчик  розповів, що саме від бабусі, вперше почув про українського Кобзаря. Він прочитав свої улюблені поезії: «Садок вишневий коло хати», «Мені тринадцятий минало». А Любов Семенівна продекламувала поезії «Сон» та «Заповіт». 



   А на  завершення літературної презентації маленькі читачі хором розказали вірш «…Світає, край неба палає..». І пообіцяли вирости справжніми громадянами своєї країни, і бути такими, якими мріяв їх побачити Тарас Григорович Шевченко.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...