середу, 12 лютого 2014 р.

        
                Бесіда «Вся справа в капелюсі»

       Як тільки розтанула ожеледиця , відділ для дошкільників та учнів 1-4 класів запросив гімназистів, учнів 4-Б класу (кл. керівник Мосьпан С.Л.) на цікаву бесіду: «Вся справа у капелюсі». Саме нею бібліотекарі розпочали цикл зустрічей «Незвичайні історії про звичайні речі», до яких ми так звикли, що навіть не звертаємо на них увагу. Ось, 11 лютого і розпочалось перше знайомство. Як завжди масовий захід було проведено в ігровій формі. Клас поділився на дві команди: команду хлопчаків і команду дівчаток. За вірну відповідь команда отримувала веселого смайлика. Перший конкурс мав назву: «Розминка». Потрібно було відгадати загадки про головні убори. Тут  перемогу святкували дівчатка. 


     Потім був історичний екскурс, у якому бібліотекарі розповіли про історію капелюха, і разом з дітьми пригадали українські прислів’я та приказки про нього. Наступний конкурс так і називався: «Склади прислів’я». У ньому знову перемогу святкували дівчатка. А от у «Капелюшковому калейдоскопі» лаври переможців отримали хлопці.


І в «Літературній вікторині», присвяченій капелюшку, хлопці отримали на один бал більше. Вирішальним виявилось запитання: «Який літературний герой заховався від короля у капелюшку?», рахунок гри 10:12 на користь хлопців. Дівчатка привітали  переможців оплесками, і сказали, що наступного разу переможуть вони. Всі залишились задоволені і веселі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...