понеділок, 23 серпня 2021 р.

 

           Омріяна віками Незалежність

                   (історичне занурення)

Вже завтра, 24 серпня  в Україні – великий день. Ми святкуватимемо 30-ту річницю відновлення Незалежності нашої держави. Вже не надто юна, але все ще молода – наша рідна Україна.

Довгий шлях становлення Незалежності пройшла ти: віками творили свою державність  сини і доньки України , не раз виборювали її, і, на жаль, втрачали. 24 серпня 1991 року Верховна рада України  проголосила Акт  Незалежності України, який був підтверджений всеукраїнським Референдумом 1 грудня 1991 року. Україна стала незалежною державою . 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України». У ній зазначено: Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року,

Верховна Рада України постановляє:

1. Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

Про ці визначні події, про нелегкий шлях становлення державності говорили зі своїми читачами бібліотекарі МБ для дітей та юнацтва. Тут, напередодні 30-ї річниці Незалежності України в читальній залі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів відкрилася книжкова виставка-присвята «Україна була, є і буде!»

Лейтмотивом до виставки послужили слова Ліни Василівни Костенко:

Шматок землі, що зветься Україною.

Ти був до нас. Ти будеш після нас.

Довгою була наша дорога до Незалежності. Українці йшли до неї, спираючись на досвід і розум наших дідів і прадідів, нас надихали подвиги героїв, які захищали рідну землю. Тоді, в 1991 році почалася нова, велична сторінка в історії України. Та сьогодні знову триває боротьба за нашу Незалежність, знову гинуть герої, щоб Україна залишалася вільною та неподільною. Тому сьогодні, напередодні великого свята маємо визнати: отримати Незалежність – не досить. ЇЇ потрібно зберегти, розвинути, захистити й передати дітям.

А Україна була, є і буде!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...