пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.


«Ігри патріотів Херсонщини»: II тур взято!
17 жовтня в міській бібліотеці для дітей зібрались переможці I (місцевого) туру інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини», вчителі та бібліотекарі.


     З травня по вересень читачі бібліотек Новокаховської ЦБС та шкільних бібліотек, учні 4-х та  5-9-х класів вивчали природу, історію та літературу Херсонщини, грали в ігри та змагалися у вікторинах.  Всього учасників -  414 учнів, з них переможцями стали – 31 учасник. З вітальним словом до присутніх звернулася завідуюча МБ для дітей Карпенко Валентина Іванівна.
Вона привітала учасників II туру районного етапу турніру та побажала їм успіху у змаганні.

Власне, це змагання проходило у формі тестування, де дітям пропонувалося відповісти на ряд питань, підготовлених бібліотекарями МБ для дітей, що відповідають тематиці конкурсу.





Вирішувати долю переможців мало компетентне журі, до складу якого увійшли вчителі історії та географії, а також бібліотекарі. Та, поки йшла перевірка результатів тестування, усі присутні мали нагоду стати учасниками віртуальної подорожі Херсонщиною, яку провела провідний бібліотекар  старшого відділу Наталія Жаданова. Усі разом ми побували на «географічних ювілеях», які у цьому році святкують населені пункти Херсонської області, щоб дізнатися більше природу походження імені міста чи селища та чим вони  відомі на Херсонщині.

Та, звичайно, усі учасники чекали своїх заслужених нагород. Кожен переможець I (місцевого) туру отримав грамоту і карту «Камяні вишиванки Нової Каховки» . Нагороди вручила директор Новокаховської ЦБС Петрова Людмила Миколаївна.


Настав час оголосити про головну інтригу дня: хто ж поїде до Херсону, вигравши сьогоднішні непрості випробування? Нарешті, лунають імена переможців, ними стали:
-         Березовська Валерія – учениця 5-В класу ЗОШ № 10
-         Мартюшева Вікторія – учениця 6-Б класу Дніпрянської ЗОШ
-         Назарова Ангеліна – учениця 8-го класу Дніпрянської ЗОШ


Усі ми знаємо, що солодке – то пожива для розуму. Для наших  розумних переможців солодке в цей день привіз депутат Новокаховської міської ради Хоменко Сергій Вікторович.


Тож, кожен переможець I (місцевого) туру отримав набір цукерок, а троє переможців понесли додому смачні та яскраві торти.
Звичайно, приємно отримувати дарунок, якщо ти заслужив його власним розумом. Тож, ми дякуємо Хоменко С.В. за допомогу та підтримку, а усіх учасників турніру вітаємо, бажаємо подальших успіхів у вивченні історії рідного краю. Переможцям же II туру хочеться побажати особливих успіхів, тому що їх чекає ще одне випробування – поїздка у листопаді місяці до міста Херсона де відбудеться вже заключний, III етап турніру. Ще є час на підготовку. Вивчаймо та пізнаваймо історію, природу та літературу рідного краю!




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...