середу, 7 грудня 2016 р.

                                    Правова гра
                   «Великі права маленької людини»
    У міській бібліотеці для дітей  розпочався  Тиждень права. З ранку 7 грудня до  молодшого відділу  завітали  учні  3-В класу гімназії. Діти познайомились з квіткою права і квіткою обов’язків.  Пригадали значення слів : «держава» і «конституція». За допомогою електронної  презентації згадали казки, в яких порушують права казкових героїв. Найбільше симпатії були віддані Попелюшці і Каю. А потім ми помандрували на острова  Права і обов’язків, та  Острів беззаконня. І розплутали правову заморочку,  яка не дозволяла нам повернутися  додому.
   Після третьокласників до нас завітали  учні 2-В класу  на «Казкову абетку» прав дитини. Другокласники також відправились у казкове королівство. Вірно вгадали всі казки по ілюстраціям. Подивились електронну  презентацію: « Порушення прав маленької людини» і  дали  вірні відповіді на ситуації: «Якби зі мною стався випадок…»
Так за допомогою правової гри діти засвоїли такі поняття: як «право», «обов’язок» ,«відповідальність».






       Учасниками Тижня права у  старшому відділі для  учнів 5-9 класів стали  гімназисти. 06 грудня до читальної зали завітали восьмикласники, учні IV(8)-А класу, щоб стати учасниками правової гри «Прийшла пора за все відповідати». 
                                
                                                                                                Вивчати предмет «Право» наші юні гості розпочнуть із наступного року, а сьогодні ми познайомили їх з правовими документами, де закріплені права дітей, та запропонували пройти тестування, відповісти на питання вікторини, розв’язати непрості ситуації та відгадати, що заховано у «чорній» скриньці через гру.                                                                                                         
                                                                                             
 З учнями ІІ (6)-Б класу гімназії, 07 грудня ми вивчали ази правової абетки «Я маю право», де  говорили про права і обов’язки, вивчали Конвенцію про права дитини, яка була проголошена в 1989 році Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні  ратифікована в 1991 році.                                                                                            


Також переглянули електронну презентацію про значення імені в житті людини і ставлення до імен різних народів світу.  Пограли у веселу гру «Ми і наші імена».                                                                                
        
                                           
Крім того діти мали змогу прийняти участь у правових конкурсах та вікторинах, де на прикладі літературних героїв повторили свої права і обовязки.



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...