четвер, 16 червня 2016 р.


Профіквест: два музеї і… вино та коньяк.
Учасники квесткоманди Нової Каховки продовжують краєзнавчі розвідки  вулицями  рідного міста та територією Новокаховської міськради. День 16 червня для профіквестівців розпочався із відвідин вулиці Шевченка, що у Робітничому селищі. Саме тут, серед  мальовничої зелені та квітів розташований музей А.П.Бахути – поета, який любив Нову Каховку і Україну.


Серед його поезій  є вірш під назвою «Дотик до чуда». Якщо ви захочете, приїхавши до нашого міста, «доторкнутися до чуда», то вам – сюди.


Наші профіквестівці вийшли з музею просвітлені душею і серцем, дякуючи генієві А.Бахути та людям, які бережуть пам'ять про нього.


Наступною зупинкою наших «розвідників» стало селище Основа та музей винзаводу «Таврія».


Якщо Нова Каховка – молоде місто, то в Основі вам в обличчя погляне історія. Сюди слід приїхати, щоб побачити результати титанічної праці швейцарських колоністів, поглянути  на рештки 2000-літньої грецької амфори, в якій перевозили колись вино і зображення якої прикрашає підлогу музею, подивитися на продукцію винзаводу «Таврія» за багато років його існування,






а ще – побувати у святая святих – цехах заводу, де зберігається та утримується вино та коньяк.


Наша Основа знаходиться на 46 паралелі, що і французьке місто Коньяк і наші коньяки відомі у світі, як і французькі. Нам є чим пишатися!





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...