середу, 2 березня 2016 р.


      Свято читацьких задоволень
Саме таким видався  другий день весни для бібліотекарів та читачів міської бібліотеки для дітей. Рано-раненько прийшли до нас учні 1(5)-В класу гімназії на бібліотечний урок, де знайомилися із довідковим фондом бібліотеки. Вперше відкривали для себе маленькі читачі словники, довідники та енциклопедії, якими багатий фонд читального залу старшого відділу.


Добре  впоралася малеча і з завданнями на пошук відповідей, які і додаткові знання принесли і показали, що наші діти вміють слухати та бути уважними.


А після уроків відбулося підведення підсумків 1 туру конкурсу на звання найкращого читача 2016 року  «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини», який ми провели у тісній співпраці з бібліотекарями ЗОШ № 4 та Новокаховської гімназії.
Присутніми на цьому святі читацьких задоволень були 12 учнів, творчі відгуки яких на прочитані книги особливо вразили членів конкурсного журі, та шкільні бібліотекарі. Увазі дітей – учасників конкурсу було запропоновано огляд  книг сучасних українських авторів – «Читаємо сучасну українську прозу», який провела бібліотекар сектору абонементу для учнів 5-9 класів Акулова Вячеслава Мойсеївна.


Після цікавої презентації книжок діти стали учасниками не менш цікавої міні-вікторини «Хто книжки читає, той багато знає», запропонованої бібліотекарем читальної зали для учнів 5-9 класів Жадановою Наталією Валентинівною, під час  проведення якої наші читачі  показали чудові знання літератури.


І, нарешті, найурочистіша хвилина свята – нагородження активних та кращих читачів міської бібліотеки для дітей. Усі діти одержали Похвальні грамоти за участь у конкурсі, до яких бібліотекарі старшого відділу додали запрошення на Тиждень дитячого читання із переліком заходів, які входитимуть у його програму.


Завершилося ж свято приємним чаюванням та не менш приємним спілкуванням дітей зі своїми однолітками.
Тож, вітаємо переможців: ученицю 3(7)-Б класу гімназії Дашковську Вікторію та ученицю 6 класу ЗОШ № 4 Третьякову Анастасію!



Другий тур конкурсу на звання найкращого читача – 2016 «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини» відбудеться 1 квітня. Тож, наших переможниць чекає велика і творча робота, щоб гідно представити і нашу бібліотеку, і сучасну українську книгу. Побажаємо їм успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...