понеділок, 12 жовтня 2015 р.

             Шануємо і памятаємо.
Нарешті Україна має свій День Захисника України. Мабуть, природньо, що відмічатимемо ми тепер його саме 14 жовтня – в день козацької Покрови  та в день народження УПА. В читальному залі для учнів 5-9 класів напередодні цього святого дня зустрічали восьмикласників гімназії, щоб запросити їх на історичну стежину «І оживає дух козацький».
                                                                                                                                               
В українському пантеоні   багато золотих імен, які творили історію держави та боронили її незалежність. Є серед них і імя козацького гетьмана Петра Конашевича- Сагайдачного «слава якого може позмагатися з вічністю». 

Використовуючи електронну презентацію, бібліотекарі розповіли учням про Хотинську битву, про життя легендарного гетьмана, про долю золотого меча Сагайдачного, про фрегат «Гетьман Сагайдачний», про долю могили та севастопольського памятника гетьманові.    
                                                                            
                 Нині нащадки запорозьких козаків боронять незалежність держави на сході країни. «Душу – богові, життя – Україні, честь – собі» - ця козацька клятва написана на українських  прапорах, які привозять додому воїни сучасної української армії. Нинішнє свято у нас вперше, сподіваємось, що наступного року зможемо розповідати і про наших легендарних «кіборгів», і про славетного бойового генерала Сергія Кульчицького, і про наших загиблих земляків, і про багатьох інших героїв тієї неоголошеної війни, Вітчизняної війни українського народу за свою незалежність. Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...