четвер, 25 вересня 2014 р.

                                           ЦІКАВА  ПЕРІОДИКА

         Хочете поринути у світ цікавих повідомлень, мандрувати по різних світах, майструвати яскраві саморобки, зустрічатися з казковими героями, приймати участь в творчих конкурсах та отримати подарунки? Тоді сміливо приходьте до міської бібліотеки для дітей та читайте журнали, які ми отримали в цьому 2014 році.

                           ПОЧИНАЄМО   ЗНАЙОМСТВО.

       «Академія Саморобкіна»журнал для розвитку дрібної моторики   рук, творчих здібностей дівчаток і хлопчиків. Навчить виготовляти корисні саморобки з паперу, пластиліну, тканини,  бісеру, орігами тощо. Пояснення та схеми в малюнках,  пізнавальні матеріали, логічні завдання, розфарбовки, ігри, призи.
      Вже перші сторінки  останнього номеру виправдовують назву журналу – Академія Саморобкіна. Пропонується зробити акваріум не з звичайними, а паперовими рибками,  горщик  для квітів.
      Зробіть  це своїми руками, і у вас  з’являться паперові  квіти, які додадуть яскравих  барв вашій кімнаті і піднімуть настрій в дощову осінню негоду. А створений вами акваріум додасть вашому помешканню океанічної свіжості.
      Беріть участь у конкурсах від журналу «Академія Саморобкіна» і вигравайте чудові подарунки!

          
       Інтригуюча назва  ВДГ розшифровується таким чином: ВИГАДУЙ, ДУМАЙ, ГРАЙ!
     40 сторінок таємниць, саморобок,конкурсів, велика супергра тощо.
     Увага ! Клуб «Питайликів» продовжує працювати. Автори найкращого питання отримають приз і титул «Бронзового» або «Срібного Питайлика». Раз на рік визначається «Золотий Питайлик».
     Хочете побачити своє фото в журналі, відсилайте відразу 5- 6 оригінальних запитань.
      Маєте бажання дізнатися, що таке неоньютонівська рідина ? Тоді ознайомтесь з рубрикою «Експериментніум» і здійсніть віртуальну мандрівку до цього музею. Там побачите 250 відкриттів для вашої родини.
       В цьому номері можна дізнатися і про безпечну косметику , і про найдовше у світі слово – 189819 літер; як намалювати кумедний малюночок за  допомогою  літер і знаків  клавіатури.
Чи з*являлося у вас бажання навчатися в школі для чарівників?  Журнал інформує про адресу сайта, створеного шанувальниками творчості  Джоан  Роулінг. Почни зі сканворду про  Гаррі Поттера.
     Над здійсненням бажань треба працювати. Зробіть чарівну  Книгу бажань… І все у вас складеться добре!


      «Колосочок» - це науково-популярна тематична природнича газета для  розумників і розумниць. Яскраво розфарбоване змістовне видання розкаже найменшим читачам про явища природи, рослини, тварин, землю та космос, дослідницькими  та творчими завданнями стимулює дитячу фантазію, навчає  знаходити відповіді та отримувати корисну інформацію, пізнавати світ і вчитися його любити і оберігати.


            «Професор Крейд» яскравий  пізнавально-розважальний журнал для активних та допитливих дітей 6 – 10 років.
      Якщо ви хочете пройти слідами історії створення годинників – від сонячних до сучасних – крокуємо у подорож  з журналом «Професор Крейд» № 9 2014 року !  А також можна пізнати, як виготовляють олію, познайомитися з рубрикою «Живосвіт» і  прочитати про чаплю; для тренування уваги підрахувати казкових персонажів в насичених різними предметами розглядалках, отримати загадковий тотем… Безліч всього цікавого !
      Мандруйте з журналом «Професор Крейд», девіз якого: «Розумним бути круто!»

         
       «Світ дитини» - журнал адресований молодшим школярам та дітям середнього шкільного віку. Вересневий номер вітає всіх першокласників з початком шкільного життя і бажає наснаги і здоров’я.
Тішаться жоржини
у моїм саду:
я щаслива нині -
в перший клас іду.

І новий портфелик,
і новий буквар,
квіткою з веселок
сяє календар…
               Зоряна Лісевич

      У рубриці «Народний оберіг»  можна познайомитись, як з’явився коровай, а на наступній сторінці прочитати вітання з 85-річчям Дмитру Павличко. Розділ «А в нашій лелеці» познайомить читачів журналу з книгами, які вийшли у видавництві «Старого Лева». А для тих, хто любить загадки і творчі завдання редакція журналу відводить аж чотири сторінки! Читайте, думайте, розгадуйте разом з нашим журналом.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...