середу, 4 червня 2014 р.

Сходинками дедукції

  Ось і скінчився черговий учбовий рік. І хоч прийдешнє літо не балує нас сонечком, та все ж радіємо – канікули! Вже з перших днів червня дітвора взялася: хто відпочивати, хто «гризти» екзаменаційні білети, а хто – зі списками літератури до бібліотеки, бо можна й не встигнути потрібну книжку взяти. До цього відповідального моменту ґрунтовно підготувались працівники абонементу для 5-9 класів. Але, крім художньої літератури, в читальному залі дітям пропонується пройти перевірку на отримані у школі знання, (а деяким учням – освіжити в памяті те, що забулося). Яким чином?    

    
   Втілюючи на практиці ідею, придбану на міжрегіональній ярмарці бібліотечних інновацій у 2013 р. «Сходинками дедукції. Загадковий літколаж» бібліотекарі читального залу підготували онлайн-загадки за творами, які вивчаються у школі.


Таким чином, відвідувачі бібліотеки мають змогу не просто книжку взяти на абонементі, а ще й, проявивши ерудицію, спробувати згадати все прочитане. Читачам нашим запропонована ідея сподобалась, вони навіть змагаються один з одним, хто бистріше знайде відповідь. 
  Ми запропонували дітям самим спробувати створити свої загадки, бо ж вони вправно вміють орієнтуватися у компютерних нетрях. Сподіваємось на протязі літа доповнювати наш літколаж, даючи змогу читачам крокувати та долати сходинки дедукції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...