понеділок, 31 березня 2014 р.

    Цьогорічна весна дуже догодила українським школярам, принісши з собою ласкаве тепло та позбувшись надокучливого вітру саме в тиждень канікул. Та все ж серед часу, що займає дослідження новокаховських «кучугур» та вивчення способу поведінки ящірок, знайшлися вільні хвилинки у юних читачів міської бібліотеки для дітей для того, щоб завітати сюди на                    
                                  Тиждень дитячого читання.



    25 березня у ч/з для учнів 5-9 класів відбулися літературні «посиденьки» на горі Олімп. Дітвора знайомилася із літературою, що вміщує грецьку міфологію, та відкрила для себе далекий світ «країни міфів» та «країни фараонів» у часописі із колекції «Золотий глобус».


      26 березня ті з малих читачів 5-6 класів, хто цього дня завітав до бібліотеки, читали біля книжкової виставки до 200-річчя Т.Г.Шевченка «Зорій довіку поміж нас» оповідання Івана Андрусяка «Нечиста сила» про дитячі роки малого Тараса. В наш час в школі різками вже не «виховують», а тому реакція сучасних дітей на оповідання була досить живою.




    27 березня, відірвавшись від ящірок, що сховалися від вранішнього дощу, до нас завітали хлопці, щоб «спробувати» меню із літератури в нашому бібліотечному інтернет-кафе. Розпочали із комп’ютерів, та дуже скоро перемістилися за столи, до книжок, де з подивом відкривали для себе бумажний світ літератури. Дивувалися генію давніх китайців та секретам єгипетських бальзамувальників, «заглянули» в далекі цивілізації кельтів, вікінгів, майа та ін., знову гортали сторінки «Незвичайної енциклопедії» тварин, щоб ще раз пересвідчитися, що носити півдня маленьку ящірку в руці чи у футлярі з мобільного не годиться.


    Всього завітали на Тиждень читання до читального залу для 5-9 класів 21 учень. Зважаючи на канікули та погоду, потяг до літератури у нинішньої дітвори все ж не зникає.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...