вівторок, 28 січня 2014 р.

Чомусики в країні енциклопедій

Під такою назвою в міській бібліотеці для дітей 22 січня 2014 року відбувся бібліотечний урок в формі екскурсії-гри для учнів 4-В класу Новокаховської гімназії. Бібліотекар Кольченко С. Л. розпочала захід з казки Василя Сухомлинського «Горобчик» і «Вогонь». Діти зробили висновки про допитливого горобчика, який самотужки хотів знайти відповіді на все.
А в реальному житті, коли під час виконання домашнього завдання, читання в паперовому або електронному форматі зустрічаються незнайомі слова і поняття, на допомогу приходить довідкова література: словники, довідники, енциклопедії.
І ось четверокласники, стали мандрівниками країни енциклопедій: універсальними і галузевими, які були представлені на перегляді літератури «Про все на світі». Вони дізналися, як з’явились на світ найперші енциклопедії. Під час спілкування з учнями, стало відомо, що вони вже знайомі з електронними енциклопедіями, наприклад, з «Вікіпедією».
Кульмінацією заходу став самостійний пошук слів і понять в довідковій літературі за картками, підготовленими бібліотекарем.


Волонтер старшого відділу дитячої бібліотеки Катя Пісня в образі Мері Поппінс знайомила дітей з енциклопедіями і також дала дітям завдання знайти відповіді на запитання. Школярі успішно виконали завдання.
На закінчення діти проявили свою ерудицію у відгадуванні загадок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...